alt text

Jacqueline tijdens haar stage in Sydney, Australië

Jacqueline vloog eind januari naar Sydney voor een nieuw, onverwacht avontuur en een supertoffe stage. Speciaal voor jullie houdt ze haar ervaringen bij! Deel 3.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Australië
naar blogs

Jacqueline in Sydney: “Je hoeft geen BFF te worden.”

In het begin voelde ik me eenzaam en was ik erg bang dat ik geen vrienden zou maken en in de weekenden alleen dingen moest gaan ondernemen.

De eerste dag had ik wel al meteen mensen ontmoet in het hostel waar ik verbleef, maar het waren allemaal backpackers die 2 dagen later weer weg gingen. Ik heb toen op Facebook groepen opgezocht zoals “Nederlanders in Sydney” en hierop heb ik een bericht geplaatst of er meer mensen waren die zin hadden keer wat te gaan drinken.

Zo reageerden een aantal mensen en ben ik in de avonden wat gaan drinken. Via de ene persoon ontmoette ik ook weer andere personen. En nu heb ik al een aantal topweekenden gehad met verschillende mensen!

Via Abroad Internships had ik van te voren al een borrel gehad in Nederland. Deze borrel was echt super gezellig en achteraf heel fijn. Hier heb ik namelijk Marit ontmoet. Ze woont wel op 50 minuten met het openbaar vervoer bij me vandaan. Aangezien we toch steeds dingen willen zien maakt dit niks uit en al helemaal niet op zondag want dan kost het openbaar vervoer hier voor de hele dag maar $2,50. Tot nu toe spreek ik elk weekend met Marit af en gaan er steeds andere mensen met ons mee. Ze is hier echt nu al een goede vriendin van mij geworden waar ik veel aan heb.

Groepje meiden

Na een aantal weekenden heb ik echt een groepje meiden gevonden en spreken we eigenlijk elk weekend wat af. We hebben ook een WhatsApp groep samen waar we onze verhalen in delen. 2 meiden zijn au pair hier en Marit en ik zijn hier voor onze stage. Je leert zoveel mensen kennen. Nu ben ik met hen heel hecht en zijn het toevallig allemaal Nederlanders, maar ik heb ook al een Deense, Duitse en Australische meid ontmoet.

Een andere goede plek naast Facebook om nieuwe mensen te ontmoeten, is de Dutch borrel die elke laatste vrijdag van de maand plaatsvindt in the Bear bar. Echt super gezellig en hier kan je lekker een avondje Nederlands praten.

Voor de rest vind ik Facebook echt het beste werken. Zo heb ik ook al een meid ontmoet die hier nu al een jaar woont en nog langer dan 1 jaar wil blijven. Met haar doe ik ook veel dingen samen en zij weet eigenlijk alles al van Sydney. Dit is zeer handig want ze heeft me al veel leuke tips gegeven.

Voor de rest kan ik alleen maar uit eigen ervaring zeggen: wees niet bang, spreek mensen aan, plaats een bericht. Iedereen is hier in het begin alleen en niemand vindt het raar dat je mensen zoekt om mee om te gaan. En wie weet ontstaan er hechte vriendschappen uit, zoals het bij mij nu al voelt. We willen met wat meiden namelijk al een reünie organiseren als we weer terug zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen die je ontmoet voor een avondje en daarna niet meer ziet. Geniet overal van en kijk ook vooral niet naar wanneer mensen weer weg gaan. Je vindt namelijk zo weer nieuwe vrienden.

Iets meer moe in het begin

Zelf merkte ik ook dat ik in het begin doordeweeks echt geen zin had om uit te gaan of wat te gaan drinken. Toch heb ik dit wel gedaan en dat moet je ook zeker doen, want zo leer je mensen kennen. Het is het gewoon waard om in het begin wat meer moe te zijn.

En er zijn altijd mensen waarmee je vanaf het begin meer een klik hebt dan met een ander. Dat is ook totaal niet erg, maar onthoud ook gewoon dat je geen BFF hoeft te worden, iedereen snapt dat je gewoon voor op dat moment vrienden nodig hebt en je je eigen vrienden weer hebt als je weer naar huis gaat.