alt text

Jacqueline tijdens haar stage in Sydney, Australië

Jacqueline vloog eind januari naar Sydney voor een nieuw, onverwacht avontuur en een supertoffe stage. Speciaal voor jullie houdt ze haar ervaringen bij! Deel 5.

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Australië
naar blogs

Toffe feestjes & fijne reisjes: alles over mijn vrije tijd!

Hallo allemaal,

Alweer mijn 5e blog en ik ben al bijna 4 maanden in Sydney.  In deze blog wordt het eens tijd om het te hebben over al het leuks dat er komt kijken bij een stage in het buitenland en met name de dingen die het doen voelen als een vakantie.

Zelf ben ik in Nederland nooit heel erg geweest van het uitgaan. Toch ben ik hier al een aantal keer uitgegaan. Het uitgaan is hier superleuk. Dit komt denk ik ook vooral door de mensen met wie je gaat. Het is allemaal nieuw. De clubs kosten hier vaak wel geld om binnen te komen en het drinken is er duur, maar dit maakt het niet minder leuk. Het verschil in uitgaan zit hem behalve in de prijs ook in de stijl. De meiden hebben hier heel andere kleding aan en je ziet dan ook gelijk wie hier al altijd heeft gewoond en wie hier is als backpacker, au pair of zoals ik op stage. De leukste club waar ik ben geweest is de Scary Canary. Ze draaien er goede muziek en hebben lekkere mix drankjes. Het is er ook altijd heel druk.

Zoals jullie nu dus weten ben ik niet zo van het uitgaan, maar wel heel erg van de reisjes. Deze heb ik dan ook al heel wat gemaakt in de 4 maanden dat ik hier ben. Zo ben ik als eerste samen met Marit naar Adelaide en Kangaroo island gegaan. We hadden in het paasweekend allebei een lang weekend vrij van stage en besloten toen deze geweldige reis van 4 dagen te maken. Het was echt een groot feest en weer zo anders dan Sydney. Met het vliegtuig is het ook prima te doen om wat verdere reizen te maken.

Ook is mijn vriend naar Sydney gekomen en hebben we een dagtour gedaan naar Port Stephens met de jongerenorganisatie Coast Warriors. Als laatste zijn mijn ouders nog gekomen en ben ik met hen een roadtrip gaan maken. We zijn van Syndey met de auto naar Melbourne gereden in 2 weken tijd en zijn op verschillende plekken onderweg gestopt. Het hoogtepunt van deze reis was toch echt wel Pebbly Beach and Philip Island. Pebbly Beach is een klein strand waar allemaal tamme Kangaroos leven. Je kunt ze aaien en er mee op de foto gaan en het is heel rustig.  Niet een toeristische plek, omdat het lastig is om er te komen.

Philip Island hebben we als dagexcursie vanuit Melbourne gedaan, hier was het hoogtepunt de pinguïnparade. Elke avond komen er 1000 pinguïns aan land vanuit het water om naar hun holletje te gaan. Dit is zó grappig en schattig om te zien, echt een aanrader.

Aan het einde van mijn stage ga ik nog alleen reizen. Met een hop on hop off bus van Greyhounds ga ik richting Cairns en stop ik onderweg op verschillende plaatsen en heb ik veel excursies gepland. Ik heb dus al heel wat mooie reizen gemaakt en veel gezien van Australië, vooral heel veel wilde dieren.

De stagedagen zijn meestal doordeweeks en dus heb ik elk weekend vrij. Ik heb in het begin gezocht naar een bijbaan, maar dit is toch vrij lastig. In de weekenden had ik dus altijd lekker vrij. Zelf wilde ik graag zoveel mogelijk zien van Sydney en dus heb ik eigenlijk elk weekend wel wat gedaan. Eigenlijk heb ik maar één weekend niks gedaan en thuis gezeten. Ik ging ook nooit wat alleen doen en had eigenlijk altijd wel iemand om mee te gaan. Zo ben ik naar Blue Mountains en Royal National park geweest. Deze parken liggen wat verder weg en dus ging ik hier op zondag heen, zodat het maar $2,50 kost. Voor de rest is er in Sydney zelf ook veel te doen, zoals de dierentuin Taronga Zoo en Sealife, maar ook veel parken en natuurlijk het Opera House en de Botonical Gardens.

Je hoeft je dus zeker niet te vervelen in Sydney en hoewel ik tijdens mijn stage veel lange dagen maakte, voelde het toch wel als vakantie. Ik heb zoveel mooie dingen gezien, elk weekend was er weer iets nieuws en ontdekte ik weer iets meer van het land en Sydney. In Nederland zou ik elk weekend gewoon hebben gewerkt naast mijn stage dus dit was zeker veel beter.