alt text

Jordy tijdens zijn stage in Berlijn

Jordy vertrok naar de Duitse hoofdstad voor zijn buitenlandse stage: "Het belangrijkste is bevriend raken met de originele bewoners. Ze weten veel meer over de stad dan je ooit zou kunnen vinden op internet."

  • Avontuur
  • Reizen
  • Zakelijk
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Duitsland
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Ik kom uit Landgraaf. Ik studeer People and Business Management in Sittard en ben op dit moment woon- en werkachtig in Berlijn voor mijn stage.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Berlijn aankwam?

Het eerste wat ik dacht was "Wat een immens grote stad met heel veel bouwputten!".

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Duitsland?

Het grootste verschil voor mij is dat de mensen hier niet zo vriendelijk zijn als wat ik gewend ben. Een goeiedag aan iemand op straat is voor mij heel normaal, maar hier een uitzondering. Alhoewel ik denk dat dat meer aan de grote stad ligt dan aan Duitsland 

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Mijn dagelijkse werkdag begint om 9 en eindigt om 18 uur. Ik ben de hele dag bezig met het doen van de financiën en het vergaren van nieuwe klanten.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De sfeer binnen ons bedrijf is zeer open en los. We zijn nog een start up en de manier van werken vind ik zeer aangenaam.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Nee ik heb nooit heimwee gehad.

Voel je je thuis in Berlijn? Waarom (niet)?

Ja ik voel me nu wel thuis in Berlijn. Ik heb graag de drukte en de grote stad om me heen. Wel denk ik dat de manier van omgang me hier op den duur zou irriteren.

Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Berlijn staat er echt om bekend de beste doner te hebben en dat is ook zeker waar. Verder wat ik niet graag eet is waldorfsalade omdat ik vind dat fruit niet in iets hartigs hoort.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Het belangrijkste is bevriend raken met de originele bewoners. Ze weten veel meer over de stad dan je ooit zou kunnen vinden op internet.

Beschrijf de inwoners van Berlijn in drie woorden.

  1. Teruggetrokken
  2. Erg verschillend
  3. Multicultureel

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Mijn ervaring tot nu toe is erg goed. Ik leer veel over het echte werkleven maar ook over het leven alleen en dat was mijn grootste doel om hier te bereiken.