alt text

Julia tijdens haar stage in New York

Stage lopen in the city that never sleeps - Julia besloot het gewoon te doen! Hier lees je haar blog: "Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden!"

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Julia in New York

Hier zit ik dan, al bijna drie weken in ‘the city that never sleeps’. Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding ‘Fashion & Design’. En dit jaar kreeg ik de mogelijkheid om een half jaar stage te lopen. Ik besloot dat het tijd was voor een nieuw avontuur. En waar kun je dan beter naar toe gaan dan naar New York?

Voorbereidingen

Ik ben in november 2016 begonnen met een stageplek zoeken en ik ben blij dat ik er zo vroeg bij was, want je hebt je tijd nodig! Ik zal eerlijk zijn, het was veel werk. Een vragenlijst hier, een vragenlijst daar. Een formulier erbij, pasfoto’s maken, afspraken maken... Maar het was het allemaal meer dan waard om uiteindelijk de woorden ‘Your J1 Visa has been approved’ te horen bij het Consulaat in Amsterdam. Plus, ik heb er een hoop van geleerd!

In New York

Ik moet zeggen dat het verbazingwekkend is hoe snel ik gewend was in New York. Ik voel me al helemaal thuis. Alhoewel de App ‘Maps’ nog wel vaak te pas komt om niet verdwaald te raken. Maar dit komt allemaal goed. Ik verblijf in The Webster Apartments met nog een heleboel andere meiden. Dit is echt een aanrader! Het ligt in Manhattan, net uit de drukte met een uitzicht op The Empire State Building.

De eerste paar dagen waren nog een kleine vakantie voor mij: de stad verkennen, shoppen etc. Maandag had ik nog een extra dagje vrij in verband met Labor Day. Dinsdag begon ik aan mijn stage en sindsdien vliegt de tijd (helaas) voorbij! Ik heb in de twee weken dat ik hier ben al het een en ander gezien. We zijn al naar Greenwich Village geweest. Als je Sex and the City hebt gezien, herken je dit wel! Verder zijn we nog naar Williamsburg in Brooklyn geweest, naar Soho en the Brooklyn Bidge.

Een van de vele redenen waarom ik van New York houd, is omdat er overal waar je kijkt wel iets gebeurt. In de metro zetten mensen ineens een radio neer en beginnen te dansen. De mensen zijn gewoon allemaal zo sociaal en open minded. Daar houd ik van. Een andere reden is dat New York allemaal andere wijkjes heeft die ieder hun eigen sfeer hebben. Als je bijvoorbeeld naar Williamsburg gaat, heb je niet echt het gevoel meer dat je in New York bent. Het ziet er allemaal zo anders uit.

Ik kijk heel erg uit naar de feestdagen in New York. Alle verlichting, de prachtige tealages van Macy’s en Bloomingdales. Maar ook de kraampjes en de ijsbanen bij Rockefeller Center en in Central Park. En, niet te vergeten: Black Friday! Gelukkig wordt de kerstverlichting al opgehangen in november, dus we hoeven niet meer heel lang te wachten om in de kerstsfeer te komen.

Ik hoef gelukkig nog lang geen gedag te zeggen tegen New York en ik ben benieuwd wat deze stad nog allemaal voor mij in petto heeft!