alt text

Katharina tijdens haar stage in San Francisco!

Katharina vertrok naar de Verenigde Staten en liep stage in multiculti stad San Francisco! "Er zijn veel lokale gerechten uit verschillende culturen. San Francisco heeft zeker voor ieder wat wils!"

  • Avontuur
  • Reizen
  • Zakelijk
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
  • San Francisco
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hey guys! Mijn naam is Katharina, ik ben 21 jaar oud en kom uit Salzburg in Oostenrijk. Ik studeer Innovation and Management in Tourism en deze zomer werk ik als stagiaire bij een evenementenbureau in San Francisco.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in San Francisco aankwam?

Nadat ik in de trein stapte van het vliegveld naar het centrum van San Francisco besefte ik eindelijk waar ik mijn volgende drie maanden zou doorbrengen. Ik keek door het raam van de trein en zag de zonsondergang boven de oceaan en de gebouwen van downtown SF die langzaam voor me opdoken - WAUW!

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en San Francisco?

San Franciso is een van de duurste steden in de Verenigde Staten en de huurprijzen zijn niet te vergelijken met een andere stad in Oostenrijk. Daarom kunnen veel mensen het zich niet veroorloven om een ​​flat of zelfs een kamer te huren en slapen dus op straat. Als je de Market Street op loopt, de hoofdstraat die bijna door de hele stad loopt, zul je veel mensen zien slapen op kartonnen dozen. Inwoners uit San Francisco zeggen dat ze eraan gewend zijn geraakt, maar het is nog steeds moeilijk voor mij om jonge mensen te zien slapen voor designerwinkels.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik werk van 09.00-17.00 uur met een lunchpauze van 30 minuten. Meestal verlaat ik het hostel samen met mijn kamergenoten en loop ik ongeveer 10 minuten naar ons kantoor in het financiële district van San Francisco. Afhankelijk van de dag hebben we ochtendvergaderingen of leverancierspresentaties. In de eerste weken als stagiaire was mijn hoofdtaak om evenementenlocaties te zoeken en contact opnemen met leveranciers voor informatie en prijzen. Nu help ik met de organisatie en planning van evenementen en de kostprijsberekening die we de klant voorstellen. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om te netwerken op verschillende on-site evenementen en leverancierpresentaties (hotels, locatie locaties, ...) die een keer per week plaatsvinden.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De sfeer is erg open. Omdat we ook een open kantoor hebben - afdelingen zijn gemengd en niet gescheiden - is het mogelijk om anderen te leren kennen die ook bij het proces van evenementenplanningen betrokken zijn. Het is eerder een hecht team dan een bedrijfsspirit. Op sommige dagen komt mijn werkgever naar ons kantoor en werkt dan aan een lege tafel omdat ze zich alleen voelde in haar eigen kantoor.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Toen ik 18 jaar oud was, heb ik een jaar als Au-Pair in Londen doorgebracht en daarom ben ik gewend om van huis weg te zijn en in een ander land te wonen. Het missen van familie, vrienden en thuis is een normaal gevoel. Wanneer ik ze mis, ga ik ofwel naar mijn favoriete plek in de stad (de pier) en drink ik een warme chocolademelk van Starbucks ;-) of als mijn kamergenoot niet aan het werk is, breng ik de dag dan met haar door.

Voel je je thuis in San Francisco? Waarom (niet)?

San Francisco is mijn thuis voor 3 maanden in de zomer. Naar mijn mening is het belangrijk om open te staan ​​om een ​​stad dan ook als thuis te ervaren, anders voel je je misschien een aantal maanden eerder een toerist of vreemdeling. En een stad als San Francisco heeft zoveel te bieden, het wil echt worden ontdekt.

Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

San Francisco is multicultureel - je wandelt 's ochtends door Chinatown, 's middags door Japantown en 's avonds door het Latijns-Amerikaanse deel van de stad, genaamd Mission District. Met andere woorden: er zijn veel lokale gerechten maar uit verschillende culturen. San Francisco heeft zeker voor elk wat wils. Het enige dat ik persoonlijk niet leuk vind, is de combinatie van kip en spek in een sandwich die je in veel restaurants en winkels kunt vinden.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Het eerste advies om nieuwe vrienden te vinden is: reis alleen! Veel mensen willen niet alleen reizen en zullen nooit ergens naartoe gaan zonder hun beste vriend van de kleuterschool of de middelbare school. Wat voor sommigen misschien moeilijker lijkt, is een van de belangrijkste ervaringen tijdens mijn reizen. Wanneer je alleen reist en je bent een ietwat extravert persoon, is dit een gelegenheid om snel nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. De eerste en snelste manier zijn huisgenoten. Op het werk zelf ontmoet je nieuwe mensen en leer je ze beter kennen en begin je misschien ook een vriendschap. Als je geen zin hebt om een ​​gesprek te beginnen in een bar, in een park of in een coffeeshop dan is Facebook een goede manier om in contact te komen met andere mensen. Ik gebruikte een locatiegebonden groep (bijvoorbeeld stagiairs in SF), schreef een bericht dat ik graag nieuwe mensen wilde ontmoeten en of iemand een kopje koffie wilde drinken.

Katharina tijdens haar stage in San Francisco!
Katharina tijdens haar stage in San Francisco!

Beschrijf de inwoners van San Francisco in drie woorden.

Ruimdenkend - relaxed - gek (althans een beetje)

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Je hebt passend content geld nodig voor de bussen in San Francisco, anders koop je een kaartje voor misschien 20 dollar(!). De zomer in Californië betekent trouwens ook niet altijd warm weer en korte broeken, SF is daar het beste voorbeeld van. De zon schijnt, maar meestal draag ik een jas en soms zelfs een sjaal omdat het te winderig is. Maar toch, een prachtige stad met overwegend blauwe luchten.