alt text

Kevin tijdens zijn stage in San Francisco!

Kevin loopt stage in San Francisco bij een softwarebedrijf: "De sfeer is heel relaxed. Je moet niet gek opkijken als je zo af en toe iemand op de achtergrond hoort zingen of gitaar hoort spelen."

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hello! Mijn naam is Kevin en ik ben derdejaars student applicatieontwikkeling in Den Bosch.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in San Francisco aankwam?

Wat een warmte! Ik vertrok in Nederland toen het aan het vriezen was en ik kwam in San Francisco aan met 20 graden Celsius.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en San Francisco?

Dat hier alles kan! Je kan het je zo gek niet bedenken of je ziet het ergens op straat.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik werk dagelijks van 9 tot half 6. Mijn werk is een kleine 20 minuutjes lopen door het mooie Golden Gate Park.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De sfeer is heel relaxed. Je moet de opdrachten op tijd af hebben, maar terwijl je opdrachten maakt kan je met iedereen kletsen, en je moet niet gek opkijken als je zo af en toe iemand op de achtergrond hoort zingen of gitaar hoort spelen.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik heb gelukkig geen heimwee gehad. Dit omdat mijn droom was om naar Amerika te gaan. Ik heb ook nog dagelijks contact met familie en vrienden via Whatsapp.

Voel je je thuis in San Francisco? Waarom (niet)?

Ik voel me zeker thuis in San Francisco. De stad is enorm mooi en de mensen zijn apart maar wel gezellig. Ik woon zelf ook naast Haight Street, en hier zie je alle soorten mensen voorbijkomen.

 Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Er is niet echt een typisch lokaal gerecht dat ik heb geprobeerd. In San Francisco is een enorme Aziatische gemeenschap. Hierdoor heb je veel eten uit de Aziatische landen. Daarnaast: het is Amerika, dus op elke hoek heb je wel één fastfoodtent zitten.

Beschrijf de inwoners van San Francisco in drie woorden.

Sociaal, behulpzaam, nieuwsgierig

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik heb heel veel geleerd. Een van de dingen die ik heb geleerd is om meer onafhankelijk te zijn. Je bent bijna aan de andere kant van de wereld en ook al zijn de mensen hier heel behulpzaam, je moet toch veel dingen alleen doen. Daarnaast heb ik al veel geleerd over de enorme mooie stad en de Amerikaanse (werk)cultuur.