alt text

Kiki tijdens haar stage op Curaçao!

Kiki op Curaçao: "In het regenachtige Nederland leek het een goed idee om een dikke trui aan te doen, maar dan stap je uit het vliegtuig en is het ineens 30 graden."

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Canarische Eilanden
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hallo allemaal! Ik ben Kiki en studeer forensisch laboratorium onderzoek aan het Avans in Breda. Ik loop stage op bij een marine research station op Curaçao. 

Wat was het eerste wat je dacht toen je op Curaçao aankwam?

Snel omkleden! In het regenachtige Nederland leek het een goed idee om een dikke trui aan te doen, maar dan stap je uit het vliegtuig en is het ineens 30 graden. 

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Curaçao?

De cultuur van Curaçao is compleet anders dan die van Nederland. In Nederland is alles heel erg gehaast en hier ligt het tempo 10 keer lager. Iedereen doet alles lekker op z’n gemakje en met zo min mogelijk moeite. Iedereen weet hier optimaal te genieten van het eiland. Elke dag lekker weer, mooie stranden, cocktails en feestjes. 

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik begin meestal rond een uurtje of 10. Dan hoor ik van mijn stagebegeleider wat er op het programma staat voor vandaag. Dat kan zijn in het lab werken, informatie verwerken voor verder onderzoek, rapporteren of iets anders. Aan het einde van de dag zoek ik mijn stagebegeleider weer op en hoor ik of ik al naar huis mag of dat ze nog iets voor mij heeft.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer is heel prettig. Iedereen is altijd super aardig en heel vrolijk. De mensen zijn hier heel behulpzaam. 

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Op dit eiland is het moeilijk om heimwee te hebben :). 

Voel je je thuis in Curaçao? Waarom (niet)?

Ik voel me zeker thuis hier. De omgeving is super mooi en de mensen om me heen zijn fantastisch. Er is altijd wel iets te doen op het eiland. Je raakt hier niet snel uitgekeken. 

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Op dit eiland is het grootste deel gewoon Nederlands. Als je naar de supermarkt gaat dan spreken ze je ook aan in het Nederlands. Het eiland zit vol met Nederlandstalige stagiair(e)s of vakantiegangers die altijd wel in zijn voor een dagje weg of een drankje. 

Beschrijf de inwoners van Curaçao in drie woorden.

Tranquilo, tranquilo, tranquilo...

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

De prachtige stranden!!! Overal op Curaçao vind je prachtige rustige strandjes waar je lekker kan gaan liggen, snorkelen of zwemmen. Toch zijn de stranden net iets anders waardoor je niet steeds het gevoel hebt dat je op hetzelfde ligt. Bij het ene strand zwemmen superveel schildpadden, bij een kun je van een klif springen, weer een ander heeft happy hour en weer een ander is juist heel rustig. Ik ben nog volop aan het genieten van mijn tijd hier!