alt text

Lotte tijdens haar stage in Bristol

Voor vijf maanden was Lotte in Bristol en genoot van elk moment: “Bristolians leven elke dag en genieten van elk moment. Elke vrijdag na werk schiet iedereen de pub in om het weekend te vieren”.

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Verenigd Koninkrijk
  • Bristol
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hoi! Ik ben Lotte en ik kom uit Nederland. Tijdens mijn stage in het buitenland studeerde ik voor Executive Secretary.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Bristol aankwam?

Het eerste wat ik dacht toen ik in Bristol aankwam was, wow ik heb dit echt gedaan, ik heb het gered! Ik kon niet wachten om mijn stage te beginnen.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Engeland?

Ik denk dat het grootste verschil tussen Engeland en Nederland is dat Engeland heel beleefd is en oprecht aardig, mensen hielpen me tot op het moment dat zij er zeker van waren dat ik mijn weg kon vinden. Sommigen liepen ook letterlijk met mij mee naar de plek waar ik moest zijn, een ander stel stapte zelfs bijna met me de bus in zodat ik mijn huis kon vinden. Nederlanders vertellen je alleen welke richting je op moet gaan en that's it.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Mijn werkdagen waren lang maar heel erg leuk, ik had de leukste baas ever! Ze is heel grappig, beleefd en ik heb zoveel van haar geleerd. Niet alleen van mijn baas maar van iedereen. Ik heb met zoveel internationale mensen gewerkt en mocht heel veel internationale studenten helpen. Ik vond het geweldig. Het is een toffe manier om zo veel verschillende mensen te ontmoeten.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer in het bedrijf waar ik stage liep was erg goed, iedereen is aardig, fun, jong en heel erg open, open om je beter te leren kennen, maar ook open om hun leven met je te delen.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik had veel geluk dat ik nooit heimwee heb gehad. Ik heb ook nooit echt heimwee gehad maar om vijf maanden weg te zijn was soms wel moeilijk. Ik heb veel met vrienden geskyped, gebeld en geskyped met mijn ouders en zussen, en veel ansichtkaartjes gestuurd. Je moet gewoon veel in contact blijven met de mensen thuis, maar ook weer niet te veel, je moet ook vrienden maken op de plek waar je bent. Als je geen vrienden maakt zal je je snel alleen voelen en ook sneller heimwee krijgen.

Voel je je thuis in Bristol? Waarom (niet)?

Ja, ik voelde me echt thuis in Bristol, het is een jonge stad. Ik was bang dat ik me misschien niet zou redden in een grote stad omdat ik uit een klein dorpje kom. Bristol voelt gelukkig echt heel klein. Ook al is het erg druk en nog best groot, je voelt het niet. Bristol heeft heel veel leuke en stille plekjes en ook echt ruimte voor iedereen, er is een pub voor elk soort persoon.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Ik werd vrienden met Spanjaarden, Polen, Turken, Fransen, Engelsen, Ieren en zelfs met Koreanen, Saoedi, Italianen en Mexicanen. Ik denk niet dat er een bepaald type volk is waar je het beste vrienden mee kunt worden. Ik werkte bij een internationale school en daar zie je dat het innerlijk van mensen erg kan veranderen. Je moet gewoon je type mens vinden in het land waar je heen gaat. Beoordeel mensen niet op waar ze vandaan komen.

Beschrijf de inwoners van Bristol in drie woorden

Bristolians zijn beleefd, grappig en vriendelijk.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik heb geleerd om mezelf te zijn, om meer open te zijn naar mensen toe en te stoppen om mensen te beoordelen. In Bristol zijn mensen echt wie ze willen zijn. Ik heb ook geleerd om uit mijn comfortzone te stappen. Ik vond Bristol te gek omdat het een stad is die altijd leeft. Als de zon schijnt zijn mensen ook overal: aan het shoppen, bij de haven, in de parken. Bristolians zijn mensen die genieten en houden van het leven. Ze leven elke dag en genieten van elk moment. Elke vrijdag na werk schiet iedereen de pub in om het weekend te vieren en echt elke pub is vol, het hele weekend. Ik zou er heel graag naar terug willen en kan het iedereen aanraden. Ook een grote plus aan Engeland in het algemeen is dat ze busmaatschappijen hebben waar je echt voor 5 pond heel Engeland mee door kan! Zo goedkoop!! Dus zeker doen! Ontdek Engeland terwijl je er bent! Heb ik zeker gedaan ;)