alt text

Lotte tijdens haar stage op Hawaii!

Lotte liep stage bij een bikinimerk op Hawaii. HAWAII? Yes, de plek 'waar het altijd zomer is' en elke dag perfect is voor een roadtrip. Lees hier over haar ervaring!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
naar blogs

Ik loop stage bij een Hawaiiaans bikinimerk dat een hoofdkantoor in Honolulu heeft. Samen met de marketingmanager van Hawaii help ik waar nodig. Momenteel doe ik veel social mediaplanning. Maar we plannen ook dingen als verkoop, evenementen, pop-upwinkels en fotoshoots.

Superlange vlucht

De vlucht van Amsterdam naar Honolulu duurde erg lang. Vanwege vertragingen moest ik zelfs een nacht in Houston verblijven. Toen ik vanuit Houston naar Honolulu vloog, had ik een goede plek naast het raam. Toen we dicht bij Hawaii waren, begon de stewardess ons alles te vertellen over de verschillende eilanden en wat we op dat moment vanuit het raam konden zien! Dat was erg leuk! De eerste keer dat ik Waikiki Beach zag, was het vanuit het vliegtuig.

Ik stapte uit het vliegtuig en merkte meteen de hitte op. De luchthaven was gewoon een normale luchthaven, niets Hawaiiaans.

Genieten van het weer

Op Hawaii is het ALTIJD zomer! En het strand is nooit ver weg. Je kunt eigenlijk elke dag naar het strand gaan en genieten van het weer. Behalve het strand zijn er zoveel andere dingen die je kunt doen. Er zijn bergen, kraters, regenwouden, alles! Bovendien zijn er veel wandelingen om te doen, zodat je je nooit zult vervelen.

Ik heb nooit echt heimwee. Ik spreek met iedereen thuis via FaceTime en WhatsApp veel. Ik heb genoeg vrienden gemaakt, het weer is geweldig en ik hou ervan elke dag naar buiten te gaan en dingen te kunnen doen.

Een normale stagedag op Hawaii

Op werk heb ik zoveel verschillende taken! Soms moeten we (de marketingmanager en ik) naar al onze winkels op het eiland rijden om materiaal af te leveren of foto's te maken. Dan is het een beetje een roadtrip. Maar op veel dagen ben ik ook op kantoor bezig met het beheren van het schema voor sociale media of een aanstaande gebeurtenis. Na het werk ga ik vaak naar het strand om bijvoorbeeld de zonsondergang te bekijken en te barbecueën met vrienden.

Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage. Toen ik hier was, hebben we voor het eerst een nieuwe winkel op Big Island opgezet en dit was een erg leerzame ervaring. Ik raad studenten zeker aan om naar het buitenland te gaan, ergens waar je niemand kent en niemand jouw taal spreekt. Ik ging helemaal alleen naar Hawaii en ik denk dat dit behoorlijk indrukwekkend is. Ik weet nu dat ik vrijwel alles gemakkelijk aankan, alleen.

Must-dos

Ik ga graag naar het strand! Er zijn zoveel prachtige stranden hier... Ik kan iedereen aanraden de westkust te bezoeken. Enorme stranden en veel rustiger dan North Shore of Waikiki.

Ik hou ook van wandelen! Er zijn veel verschillende wandelroutes. Ik denk dat de Haiku Stairs (Trap naar de hemel) het mooiste pad was dat ik ooit heb gelopen!

Iedereen is een mix

Voordat ik hierheen verhuisde, besefte ik niet dat er op Hawaï zoveel Aziaten zijn. Er zijn vooral veel mensen uit Japan, die hier wonen of op vakantie zijn. Op Oahu zijn er niet veel echte Hawaiianen over, iedereen is een mix van iets. Ik heb veel vrienden uit allerlei verschillende landen gemaakt! Ik heb Amerikaanse vrienden, Koreaanse, Taiwanese, Japanse en Franse vrienden. Het is erg leuk om ook met echte Hawaiianen rond te hangen en woorden uit hun taal te leren!

Hawaiianen in 3 woorden:

Beachy, gezinsgericht en tan! De echte Hawaiianen zijn vaak op het strand, ze parkeren hun megatractors gewoon in het zand en zetten grote partytenten neer om de hele dag met de familie te chillen. Uiterlijk verstandig, Hawaiianen zijn prachtig gebruind! Je merkt meteen het verschil tussen toeristen en iemand die hier een tijdje heeft gewoond.

Eten

Poke, een Hawaiiaanse rauwe visschotel, kan ik niet aan. Ik hou niet van rauwe vis en dit zijn enorme blokjes rauwe vis die je hier vrijwel overal kunt krijgen.

Hawaii = buiten leven

Hawaii is geen feestplaats! Als je van feesten en uitgaan houdt, is dit niet de beste plek om naartoe te gaan. Je moet van het buitenleven houden en van de natuur op Hawaii genieten, want er is zoveel te zien dat absoluut adembenemend is! Het is bijna jammer als je besluit om een ​​dag binnen te blijven als je hier bent.

Nog een tip: zwemmen met haaien op North Shore. Er zijn veel verschillende bedrijven om dit via te doen, maar ik raad aan om dit bij One Ocean Diving te doen. Je kunt zelfs naar binnen gaan zonder een kooi en rustig rondzwemmen. Ik zwom met 22 haaien en het was een van de beste ervaringen op Hawaii. One Ocean Diving is een team van biologen dat het gedrag van haaien bestudeert om hen te beschermen tegen uitsterven.

Ik ben bijna klaar met mijn stage, maar ik blijf hier nog een maand. In die maand wil ik veel dingen zien en doen. Ik heb een to do-lijst gemaakt, zoals bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen, dus dat zal ik deze maand doen!