alt text

Maaike tijdens haar stage in Londen

Maaike liep stage in Londen en heeft er van geleerd: "Misschien wel het belangrijkste wat ik heb geleerd is toch wel het op mezelf wonen haha."

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Verenigd Koninkrijk
  • Londen
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hi, Ik ben Maaike en ik studeer Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio in Rotterdam. Ik ben nu bijna aan het eind van mijn stage in Londen in een in een 5-sterrenhotel. 

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Londen aankwam?

Ohh, nu gaat het echt beginnen…


Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Londen?

De verschillen tussen Nederland en Londen zijn eigenlijk niet zo heel groot. Nu wist ik wel dat Britse mensen veel kunnen drinken, maar ik wist niet dat ze zóveel zouden drinken. Bijna elke avond gaan ze na hun werk nog naar de pub. Waar je dan ook bent in Londen, er is altijd overal wel een pub te vinden. De huurprijzen in Londen zijn bizar hoog. Daar zijn Rotterdam en Amsterdam niks bij. 

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Mijn werkdag begint vaak om 3 uur s’middags. Het restaurant opent voor diner om 6 uur. In de tussentijd ruimen we alles op van de lunch en maken we het restaurant gereed voor de avond. Meestal ben ik rond 11/12 uur klaar. In de weekenden hebben we ook een brunch in het hotel, dus dan begint mijn werkdag al om 11 uur.

Hoe is de werksfeer in jouw stagebedrijf?

De werksfeer is erg goed! Ik kan het met iedereen goed vinden en ik weet zeker dat ik met een aantal contact ga houden. 


Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben hiermee omgegaan?

Ik had verwacht dat ik best wel wat heimwee zou krijgen. Als ik 3 weken op vakantie was, wilde ik altijd aan het eind graag weer naar huis. Maar eigenlijk is het me heel erg meegevallen. Ik heb ook een aantal keer bezoek gehad vanuit Nederland, dus dat maakt het ook makkelijker :).

Voel je je thuis in Londen? Waarom?

Ik voel me best thuis in Londen! Het is heel fijn om in een grote stad te zijn. Er zijn altijd wel winkels in de buurt die open zijn en er zijn altijd mensen op straat. Op sommige plekken waar ik kom, zie ik mezelf wel wonen haha. Londen heeft ook veel prachtige parken, waar je heerlijk tot rust kan komen. 


Geef ons tips met wie je bevriend moet raken in het buitenland? De Russen? De Ieren? De Chileens?

Mijn appartement deel ik met een aantal Italiaanse en ik heb ook veel Italiaanse collega’s. Ik heb gemerkt dat er twee verschillende groepen zijn. De ene groep is echt heel aardig en de andere is een beetje raar haha. 

Beschrijf de inwoners van Londen in drie woorden.

Beleefd, gehaast, houden van uitgaan. Dat zijn niet 3 woorden, sorry haha.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details. 

Ik heb hier heel veel geleerd. Misschien wel het belangrijkste wat ik heb geleerd is toch wel het op mezelf wonen haha. Ik vind het heel jammer dat mijn tijd in Londen er alweer bijna opzit. De tijd is echt voorbij gevlogen, zoals ze zeggen: Time flies when you’re having fun ;)