alt text

Margot tijdens haar stage in Australië

YEAH! Margot is van haar multiculti leventje in Australië aan het genieten en wij mochten haar blog ontvangen: "Als ik hier ooit een baan aangeboden zou krijgen zou ik gelijk ja zeggen." Lees verder!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Zakelijk
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Oceanië
  • Australië
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Ik kom uit Amersfoort en woon hier ook. Ik studeer International Business Management aan Hogeschool Tio in Utrecht. Momenteel woon ik voor 3 maanden in de wijk Bondi in Sydney omdat ik hier stage loop :)

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Australië aankwam?

Ik dacht: 'Daar gaan we dan, een nieuw avontuur'. Ik ben wel vaker alleen in het buitenland geweest maar nog nooit zo lang en ik heb ook nog nooit stage gelopen. Toen ik op het vliegtuig stapte dacht ik dus wel heel even waar ben ik aan begonnen, maar die gedachte was ook zo weer vervangen voor enthousiasme.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Australië?

Ik denk de kleding, ik zit elke dag in de trein met allemaal scholieren van alle leeftijden met uniformen aan wat we in nederland natuurlijk niet gewend zijn, en bij de volwassenen lijkt het soms wel alsof ze 24/7 hun sportkleding aanhebben. 

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik kom elke dag rond 9 uur op stage aan en het eerste wat ik dan doe is mijn laptop openen en mijn mail checken. De rest van de dag werk ik aan verschillende taken. Welke dat precies zijn verschilt per dag. Dan om 5 uur is het weer tijd om naar huis te gaan.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer is goed, het is een gezellig team en iedereen werkt hard maar er kunnen ook grapjes tussendoor gemaakt worden. En zoals laatst zijn we met een groepje uiteten geweest.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik heb best wel veel kampjes gehad in mijn leven waardoor ik gewend ben om niet thuis te zijn. Alhoewel ik nog nooit zo lang van huis ben geweest heb ik tot nu toe nog geen heimwee gehad. Maar het is tegenwoordig ook wel heel makkelijk om even met familie/vrienden te appen/skypen.

Voel je je thuis in Australië? Waarom (niet)?

Ja ik voel me hier zeker thuis. Ik vind het moeilijk te zeggen waarom precies, maar het is gewoon een gevoel. Zoals ik al tegen een vriendin zei als ik hier ooit een baan aangeboden zou krijgen zou ik gelijk ja zeggen.

Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Australië is heel multicultureel en je hebt dus ook echt eten van over de hele wereld dus voor ieder wat wils. Ze hebben ook kangoeroe-, emoe- en krokkodillenvlees maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen. Wil het zeker wel proberen, gelukkig heb ik nog 2 maanden ;)

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Ik vind het zelf altijd het leukste om met locals bevriend te raken, dan leer je tenslotte het meeste over het land. Maar uiteindelijk maakt het niet zo heel veel uit en kan ik met mensen uit alle landen wel bevriend raken zolang je maar een beetje de zelfde humor hebt.

Beschrijf de inwoners van Australië in drie woorden.

Vriendelijk, relaxed, afstandelijk.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Tja, ik zit natuurlijk in Australië dus de natuur is sowieso prachtig! Ook vind ik het grappig om te zien hoe ze hier in sommige dingen nog best wel achterlopen op ons in Nederland.