alt text

Max tijdens zijn stage in Brussel

Max uit Arnhem deed zijn stage bij een cultureel platform in Brussel! Is België precies hetzelfde als Nederland? Kom er nu achter! Lees het verhaal van Max hier:

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • België
naar blogs

Waarom spreekt niemand hier Nederlands? Let hier op: als een bepaalde plaats of locatie meerdere talen heeft, betekent dat niet dat de mensen op straat die talen ook echt spreken.

Lunch

De mensen hier eten best uitgebreid, ik voelde hierdoor lichtelijk goedkoop, ongemakkelijk en tja, Nederlands, toen ik aankwam met een klein plastic boterhammenzakje tussen de gigantische borden friet en uitgebreide salades.

Samen series kijken

Ik had op een gegeven moment een beetje heimwee en Skype heeft me hierbij geholpen. Als je een gedeeld Netflix account hebt met een vriend of verkering, kan je samen dezelfde show kijken en tegelijkertijd chatten via Skype. Dit was echt heel leuk, vooral als je de ander kan horen lachen.
Weet wel dat je hier een best wel sterke internetconnectie voor nodig hebt.

De kleine verschillen

Het gaat allemaal net iets anders in Brussel. België is vanaf Nederland niet zo heel ver weg, dus het was meer een kwestie van pietluttige verschilletjes in plaats van een gigantische cultuurschok. Bijvoorbeeld het feit dat de Vlamingen op een of andere manier een heel stuk bescheidener maar tegelijkertijd ook opdringerig kunnen zijn.

Vrienden maken

Sluit vriendschappen met je kamer/huisgenoten, maar pas op voor degenen die naar je toe komen en meteen willen dat je naar dit bepaalde ding komt dat zij organiseren.

De beste bioscoop

Brussel, de stad waar ik verbleef, heeft hands down de beste bioscoop waar ik ooit naar binnen ben gegaan. En geloof me, ik overdrijf niet. De tickets waren maar 2 euro per stuk, en ze laten letterlijk dagelijks celluloid prints zien van geweldige klassieke films. Het bezoeken van boekenwinkels in andere landen is ook echt heel leuk.

Belgen in drie worden

Bijna Nederlands, behalve…