alt text

Nina tijdens haar stage in Málaga

"Als je twijfelt om naar het buitenland te gaan moet je gewoon echt gaan. Ik heb ook lang getwijfeld want je gaat toch weg van je veilige thuishaven, maar de ervaring is het zo waard."

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Spanje
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hoi mijn naam is Nina, ik ben 19 jaar oud en ik loop stage bij een fietsorganisatie in Málaga. Ik kom zelf uit Rotterdam en ik studeer (Commercieel Business Management) aan de Hogeschool Tio in Rotterdam.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Spanje aankwam?

Het eerste wat ik dacht toen ik hier aankwam was dat het weer heel aangenaam was, lekker warm, en ik dacht vooral aan het strand eigenlijk haha. 

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Spanje?

Eigenlijk gaat hier alles hetzelfde als in Nederland alleen dan dat de winkels 's middags even paar uurtjes dichtgaan.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik werk of van 09:30 tot 17:00 of van 13:00 tot 20:00. Dit verschilt per dag. Ik help mensen de gehele tijd in de winkel wat onwijs leuk is!

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer is ontzettend leuk, ik heb erg leuke collega’s; 6 Nederlanders, 4 Spanjaarden en mijn baas is Brits.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Nee ik heb eigenlijk geen heimwee gehad. Maar dit komt ook omdat ik vrijwel elk weekend iemand over de vloer heb uit Nederland. 

Voel je je thuis in Spanje? Waarom (niet)?

Ik voel mij zeker thuis hier in Spanje (Málaga). Mijn ouders hebben een vakantiehuis in Marbella dus dat scheelt ook al wat. Dus Spanje voelt zeker als een thuis voor mij.

Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Eigenlijk vind ik alles lekker. Vooral de Spaanse tapas en het leukste ervan is dat je weinig betaalt voor goed eten. 

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Ik heb via school veel andere leerlingen van Tio ontmoet die op andere vestigingen in Nederland zitten. Dus ik heb al wat vriendinnen hier en ook collega’s waar ik buiten werk goed mee omga. 

Beschrijf de inwoners van Spanje in drie woorden.

Aardig, vriendelijk en sociaal.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Als je twijfelt om naar het buitenland te gaan moet je gewoon echt gaan. Ik heb ook lang getwijfeld want je gaat toch weg van je veilige thuishaven, maar de ervaring is het zo waard. Als je echt heimwee hebt raad ik je aan om dan eerst stage te gaan lopen in Europa want dit is wat dichter bij Nederland dan buiten de EU. Ik wil volgend jaar buiten de EU stage gaan lopen en ik heb ook echt geen spijt dat ik eerst in Europa stage ben gaan lopen.