alt text

Thijs tijdens zijn stage in Miami, USA!

Thijs vertrok voor zijn entertainmentstage naar het bruisende Miami: “De werksfeer is heel relaxed. We zien elkaar meer als familie dan echte collega’s”. Lees zijn ervaring hier!

  • Avontuur
  • Noord Amerika
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Mijn naam is Thijs. Ik kom uit Etten-Leur en ben een International Business and Management student aan Avans Breda. Op dit moment doe ik mijn stage in Miami, Florida, bij een entertainment management group die entertainment services biedt zoals dj’s, licht en dansers/artiesten voor luxe evenementen. Ik werk samen met het sales en operations team en zorg ervoor dat de klant een onvergetelijk evenement heeft.

Wat was het eerste wat je dacht toen je uit het vliegtuig stapte?

Toen ik uit het vliegtuig stapte drong het nog niet echt tot me door dat ik de volgende zes maanden in Miami zou doorbrengen. Maar natuurlijk was het eerste dat ik opmerkte dat het supermooi weer is hier!

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en de VS?

Doordat er niet zoveel verschillen zijn tussen de VS en Nederland waren er niet echt ‘shocking’ dingen. Het zijn voornamelijk de kleine dingen waar je aan gewend moet raken zoals de data (mm/dd/yyyy in plaats van dd/mm/yyyy), de tijd (AM en PM) en natuurlijk de Engelse eenheden.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Mijn gebruikelijke dag: ik word wakker om 7:30am en ga dan naar de gym waar ik cardio doe. Daarna heb ik ontbijt. Ik ben op kantoor om 10am en heb altijd een lijst met taken die elke dag weer anders is. Rond 1pm gaan we lunch halen en we stoppen om 5pm. Daarna ga ik weer naar de gym voor krachttraining. Als ik thuis kom werk ik óf aan mijn schoolopdrachten óf relax ik in het zwembad.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer is heel ontspannen. We zien elkaar meer als familie dan echte collega’s. Iedereen weet wat hij van een ander kan verwachten en we proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen, zowel op werk als privégebied.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Als ik de hele dag druk ben dan voel ik niet echt heimwee. Vaak komt het pas binnen als je leuke dingen doet die je graag met je familie en vrienden wil delen. Een voorbeeld: mijn 15-jarige zusje was geselecteerd om in het Nederlandse nationale softbal team jonger dan 16 jaar te spelen, ze startte haar seizoen in de hoogste klasse als jongste speelster in de league. Ik moest dat allemaal missen en dat kan wel moeilijk zijn. Maar gelukkig hebben we geweldige technologie waardoor ik wel kan videochatten. Regelmatig contact met vrienden en familie houdt me op de been.

Voel je je thuis in de VS? Waarom (niet)?

Ja ik voel me thuis in de VS. Vooral omdat ik geweldige collega’s heb en op de campus van een universiteit woon waardoor het socializen makkelijker gaat. Ik ben ook fan van hoe ze hier allemaal leven in Miami. Iedereen werkt hard maar is ook ontspannen. Ze hebben de perfecte balans van werk en pleasure (de mensen die ik tot nu toe heb ontmoet althans!).

Wat zijn je tips met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense? (We willen roddels van de andere internationals die je hebt ontmoet!)

De meeste mensen die in Miami wonen komen van Latijns Amerika en zij zijn superleuk. Erg aardig, nemen zorg voor je en het meest belangrijke is dat ze tof zijn om mee te hangen! Ze nodigen je zo uit voor een diner, een BBQ of voor drankjes.

Beschrijf de inwoners van Miami in drie woorden.

Positief, welkomend, ontspannen.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik heb een aantal dingen al geleerd. Ik ben meer onafhankelijk en verantwoordelijk geworden door op mezelf te wonen. Daarbij heb ik geleerd wat voor soort werk ik kan doen na mijn afstuderen. En last but not least heb ik veel geleerd over het ondernemerschap van mijn baas. Hij is een supergoede mentor!