alttext

Visum voor Australië

Voor Australië heb je een visum nodig. Dit is ook het eerste dat je wordt gevraagd wanneer je het land binnenkomt. Het beste visum voor een stage is het Working Holiday visum.

Abroad Internships raadt iedereen dan ook aan om op een Working Holiday visum naar Australië te gaan, voornamelijk om de volgende redenen;

  • Het is een erkend visum en bekend bij alle Australische bedrijven.
  • Het is betrekkelijk eenvoudig te verkrijgen bij de ambassade in Berlijn
  • Het kan in een korte periode worden aangevraagd.
  • Relatief lage kosten
  • Mocht het stagebedrijf niet bevallen dan kun je met dit visum eenvoudig van bedrijf wisselen.
  • Dit visum geeft ook de mogelijkheid om legaal een bijbaantje te nemen zodat je wat geld kan verdienen. Met dit visum kan je 6 maanden voor dezelfde werkgever werken. Dit visum is een jaar geldig en geeft genoeg ruimte om ook nog te reizen als je dat wilt.

Het Working Holiday Maker Visum kost ongeveer € 275. In uitzonderlijke gevallen kun je het na een jaar nog een keer verlengen.

Je kunt dit visum aanvragen via internet via de Australische immigratiedienst. Om het visum aan te vragen, moet je een uitgebreid formulier invullen over je persoonlijke situatie, gezondheid, eventueel crimineel verleden, enz.

Ook moet je dan aantonen dat je ruim € 3.200 op je bankrekening hebt. Neem deze gegevens en bewijzen ook mee naar Australië omdat hier soms bij de douane naar gevraagd kan worden. Wanneer je nog geen 21 jaar bent, mogen ook je ouders financieel garant voor je staan.

Checklist voor je visumaanvraag;

  • Paspoort; Je paspoort dient nog een half jaar geldig te zijn bij terugkomst
  • Gezondheidsverklaring; dit is niet altijd nodig, check het eerst bij de ambassade.
  • Uitdraai van de bank; Er zal een bedrag van € 3.200 op je rekening moeten staan. Heb je dit nog niet, neem dan contact op met ons.

Vraag je visum op tijd aan want het krijgen ervan kan soms lang duren! Vergeet niet dat de bovenstaande informatie soms kan veranderen voor verschillende nationaliteiten. We houden alles zo goed mogelijk up to date!

Ben je al in Australië en wil je echt nog niet naar huis? Dan kun je via de site van de Australische overheid kijken of je in aanmerking komt voor een nieuw visum.