alttext

Wonen tijdens je stage in Zuid-Afrika

Aangezien je een behoorlijke tijd in het buitenland zal wonen is het van belang om passende huisvesting te vinden. Jij wilt toch ook in Zuid-Afrika een plekje hebben dat je "thuis" kan noemen?

Je gaat stage lopen in Zuid-Afrika en je stage contract is getekend? Yes! Dan gaan we nu over met het advies over huisvesting. Dit komt als laatste aan bod in het bemiddelingstraject, want we moeten natuurlijk eerst weten waar je precies stage gaat lopen. Aangezien de meeste studenten voor de grote steden kiezen in hun land van keuze, kunnen de reistijden je stageadres te bereiken hoog uitvallen. Voor Zuid-Afrika zijn de meest doorgaanse steden Kaapstad, Johannesburg en Port Elizabeth.

We raden ten zeerste af om huisvesting op voorhand te regelen via het internet. Helaas zijn er veel oplichters actief die vragen om een voorschot en je prachtige foto's laten zien met prijzen die net niet geloofwaardig zijn. Wil je toch liever wat op voorhand hebben vast gelegd, dan zijn er uiteraard mogelijkheden. De consultant zal eerst het budget met jou bespreken en aangeven wat een realistisch bedrag is voor je huisvesting. Door alle ervaring kunnen wij je helpen met een realistisch kostenplaatje voor kost en inwoning.

Hieronder staan twee scenario's omschreven om geschikte huisvesting te vinden.

Scenario A)

We onderzoeken opties als studentenhuizen, gastgezinnen of makelaars

In sommige steden hebben we meer ervaring met het zoeken van accommodatie en dus meer contacten omtrent huisvesting. Deze contacten zullen we vanzelfsprekend met jou delen en indien nodig nieuwe organisaties zoeken waarbij je wel iets op voorhand kunt vastleggen. Onthoudt wel dat je zelf contact moet opnemen om een reservering e.d. te plaatsen.

Scenario B)

We zoeken naar bronnen, websites waar particulieren hun kamer of appartement aanbieden

Er zijn in elke stad wel betrouwbare websites waar je gratis advertenties kunt bekijken van particulieren die huisvesting bieden. We kijken hierbij natuurlijk wel naar gemeubileerde kamers en appartementen. Ook hier is het niet de bedoeling dat je een voorschot gaat overmaken, zonder dat je de kamer met eigen ogen hebt gezien. Maar je kunt alvast afspraken maken om de accommodatie te bezichtigen. We raden dan ook aan om de eerste week in een hostel of hotel te verblijven. We zullen je uiteraard zoveel mogelijk van tips en adviezen voorzien, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van afspraken, boekingen enz. De ervaring leert dat wanneer je op locatie zelf bent, een kamer of appartement vinden vrij snel geregeld is.

Het is moeilijk te zeggen welk scenario's het beste is, omdat huisvesting een persoonlijk iets is. De één vindt een studentenhuis geweldig, de ander vindt het veel te druk en wil liever iets voor zichzelf. Daarom proberen we samen met jou te kijken welke optie het beste bij jou past en binnen jouw budget. We zullen zoveel mogelijk helpen en adviseren, maar je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het vastleggen van huisvesting.